Het thema van de projectoproep voor 2020 is de uitrol voor laadinfrastructuur voor normaal en hoog vermogen voor elektrische wagens op parkings buiten het publieke domein. Een projectvoorstel indienen kan ten laatste op 1 september 2020. Lees hier de voorwaarden en dien een voorstel in.

 

VLAAMSE PROJECTEN

De Vlaamse overheid ondersteunt diverse projecten rond milieuvriendelijke voertuigen. Ontdek de subsidieprojecten die we eerder al selecteerden. 

 

EUROPESE PROJECTEN

De Vlaamse overheid neemt ook deel aan verschillende Europese projecten.

We zijn initiatiefnemer van het Europese project BENEFIC. Hierbinnen worden verschillende infrastructuurprojecten met Europese middelen gesubsidieerd. Ontdek de geselecteerde projecten.

Met het Europese project e-MOPOLI  garanderen we een kennisuitwisseling rond e-mobility tussen negen partnerregio's. Zo zijn we op de hoogte van alle goede praktijken rond milieuvriendelijke mobiliteit.  

IDACS helpt ons om samen met vijftien partnerlanden te werken aan een betere data-uitwisseling bij laadinfrastructuur. Hierdoor zal het mogelijk worden om over heel Europa te laden met hetzelfde abonnement. 

 

PROJECT IN DE KIJKER

Deze zomer zetten we een ander soort project in de kijker. Yannis Van der Meulen, student aan de AP Hogeschool Antwerpen maakte voor zijn Bachelorproef deze animatievideo. Hij wilde een filmpje maken rond elektrische voertuigen en contacteerde ons om zijn boodschap inhoudelijk af te stemmen. De boodschap werd “Probeer een elektrische tweewieler en ervaar het zelf. Kies het juiste voertuig voor de juiste afstand.”