VLAAMSE PROJECTEN

De Vlaamse overheid ondersteunt diverse projecten rond milieuvriendelijke voertuigen. Ontdek de subsidieprojecten die we eerder al selecteerden. 

 

EUROPESE PROJECTEN

De Vlaamse overheid neemt ook deel aan verschillende Europese projecten.

We zijn initiatiefnemer van het Europese project BENEFIC. Hierbinnen worden verschillende infrastructuurprojecten met Europese middelen gesubsidieerd. Ontdek de geselecteerde projecten.

Met het Europese project e-MOPOLI  garanderen we een kennisuitwisseling rond e-mobility tussen negen partnerregio's. Zo zijn we op de hoogte van alle goede praktijken rond milieuvriendelijke mobiliteit.  

IDACS helpt ons om samen met vijftien partnerlanden te werken aan een betere data-uitwisseling bij laadinfrastructuur. Hierdoor zal het mogelijk worden om over heel Europa te laden met hetzelfde abonnement. 

 

PROJECT IN DE KIJKER

Ons nieuwe project in de kijker is dat van Planet Group. Zij hebben vandaag al 42 elektrische wagens rondrijden. Tegen eind 2020 willen ze een elektrische vloot hebben van 75 à 100 wagens. Dit project wordt mogelijk gemaakt mede met de projectsubsidies van het departement Omgeving. In 2019 werden er door Planet Group 17 laadpunten geïnstalleerd bij mensen thuis en evenveel laadpassen uitgedeeld onder hun werknemers. Ze lanceerden ook een nationale mediacampagne, waarbij onder meer dit filmpje op het VTM-nieuws verscheen. "Vandaag solliciteren er mensen bij Planet Group omdat ze weten dat ze er een elektrische firmawagen krijgen!", zo stelt Sam Baro, CEO van Planet Group, trots in het filmpje.